İbrahim Yıldız Hocamızı Kaybettik

Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem): “Bir kabilenin toptan helaki, bir alimin ölümünden daha ehvendir.” buyurmuşlar. Gerçek bir âlim vefat edince İslâm’ın surunda kapatılması ve onarılması güç bir gedik açılmış olur. Bugün Develimizin tanınmış simalarından olan İbrahim Yıldız hocamızı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz.

Her fırsatta ziyaret ederek sağlığıyla yakından alakadar olan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar İbrahim Yıldız hocamız için bir taziye mesajı yayınladı. Başkan Cabbar taziye mesajında; “Bugün üzülerek İbrahim hocamızın hakka yürüdüğünün haberini aldım. Gerçekten İbrahim hocam sadece bir alim değil, çok müstesna faziletleri ve gıpta edilecek yüce hasletleri olan, yeri zor doldurulabilecek ve eşine ender rastlanan kâmil insanlardan idi. O, her şeyden önce dinine çok bağlı, imanı çok sağlam, takvası çok ileri, İslâmî şuuru çok yüksek, basiretli ve ileri görüşlü, aydın ve nurlu bir kişiydi. Derin ve itimada şayan dinî bilgisi, engin ve renkli bir kültürü vardı. Her fırsatta kendisini ziyaret ederek dua ve sohbetlerinden feyiz aldık. Onca ilim ve irfan, geniş, zengin, seçkin ve yüksek bir çevresi olduğu halde sade yaşamıştı, son derecede mahcubiyet ve tevazu sahibi bir insandı.

Yüce Rabbimizden, onu engin rahmetine erdirmesini, kabrini cennet bahçelerinden bir bahçe eylemesini, hesaba tutulmadan, ilk giren bahtiyarlarla firdevs-i âlâya dâhil etmesini; kederli aile, dost, akraba ve sevenlerine de sabrı cemil, nasip etmesini temenni ve niyaz ediyorum, Mekanı cennet olsun hocamın” dedi.

4 Aralık 2018 - 473 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr