Develi'de Yaya Geçidi Nöbeti

Türkiye genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla yürütülen nöbet uygulaması Develi’de de gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için başlattığı 'Önce Yaya' projesi kapsamında Develi Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Cumhuriyet Caddesi üzerinde Ayşe-Yahya-Fatma Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bulunan yaya geçidinde uygulama yaptı. Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'ın da katıldığı uygulamada öğrenciler ile birlikte yaya geçitleri üzerinde sürücülere broşürler dağıtıldı.

Yayalara öncelikli yol hakkı konusunda sürücüleri bilgilendiren Kaymakam ve Belediye Başkanı, kurallara uyan sürücülere teşekkür ettiler. Uygulama ile ilgili öğrencileri bilgilendiren Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, bugün tüm Türkiye'de 200 bin polis'in bu uygulama ile yaya geçitlerinde olduğunu hatırlattı. Trafikte önceliğin yayanın olduğunu ifade eden Cabbar Başkan, yayalarında yaya geçitlerini kullanması gerektiğini hatırlattı.

2 Ekim 2019 - 70 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr