Develi'de 18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Günü Etkinlikleri

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104. yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma ve Mustafa Aksu Kültür Merkezinde anma töreni yapıldı.

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği çelenklerinin Atatürk büstüne konulmasının ardından, Garnizon Komutanlığı tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Çelenk sunma etkinliğinin ardından Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Mustafa Aksu Kültür Merkezinde düzenlediği anma programına geçildi. Şehitler için Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra okul müdürü Osman Güçlü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çanakkale Destanını anlatan şiirlerin ve türkülerin okunduğu programda ayrıca 15 Temmuz şehitleri ve Develi’li olup da terör olaylarında şehit düşenlerin sinevizyon gösterileri de sunuldu. Öğrencilerin tiyatro gösterisini de sergilediği programda ayrıca oratoryo gösterisi de sahnelendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe protokolü tarafından hediyeler verildi. İlçe protokolünün günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmalarda söz alan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Çanakkale Geçilmez diyen ecdadımıza yakışır bir gösteri hazırladıkları için öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıl dönümünde, başta Çanakkale Şehitlerimiz üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Develi’de Çanakkale ruhunu yaşatmak için geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Çanakkale Şehitleri Anıt Parkını şehit ve gazi yakınlarıyla ziyaret eden ilçe protokolü daha sonra şehit ve gazi yakınlarıyla hasbihâl etmek için öğle yemeğinde bir araya geldi.

18 Mart 2019 - 720 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr