Haberler

Develi Derneklerinden Vefatının 21. Sene-i Devriyesinde M. Asım Köksal Hoca'yı Anma Gecesi

İstanbul’da faaliyet gösteren Genç Develililer Derneği ve Develi ve Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin ev sahipliğinde Develimizin yetiştirdiği önemli ilim adamlarından olan M. Asım Köksal Hocayı vefatının 21. Sene-i devriyesinde 24 Kasım Pazar Günü Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde anma gecesi düzenlendi.

Mustafa Asım Köksal Hoca’nın oğlu Salih Köksal, Önder Genel Başkanı Kamber Çal, Eğitimci-Veysel Kafalı ve Kuranı güzel okuma dünya birincisi Başakşehir Merkez Camii İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu’ nun katkılarıyla düzenlenen programa çok sayıda Develili katıldı. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın da böylesi bir gece düzenledikleri için M. Asım Köksal Hoca ile ilgili mesajının iletildiği programda ”Ufkumuzu Aydınlatanlar” isimli sohbetiyle Eğitimci Veysel Kafalı, Mustafa Asım Köksal Hoca ile alakalı çok değerli bilgiler verdi. Merhum M. Asım Köksal Hoca’nın oğlu Salih Köksal’ın da babası ile olan hatıralarını paylaştığı gecede Develinin en önemli değeri olan M. Asım Köksal Hoca her yönüyle anlatıldı.

Develi’nin yetiştirmiş olduğu ve geride bıraktığı ilmi mirasıyla kendisinden sonra gelenlere ışık tutan merhum Mustafa Asım Köksal Hoca’nın vefatının 21. sene-i devriyesinde böylesi güzel bir programla yad edilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Cabbar Başkan “Şehrimizin Değerlerine Sahip Çıkıyoruz düsturuyla böylesi güzel bir programa ev sahipliği yapan Genç Develililer Derneğimizi, Develi ve Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneğimizi ve programa destek veren herkesi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

25 Kasım 2019 - 132 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr