Develi de Doğa Yürüyüşü Yapıldı

DEVELİ’DE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Develi Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen doğa yürüyüşüne yoğun ilgi gösteren doğaseverler, Yukarı Develi’de yeni tamamlanan Çanakkale Şehitler Anıt Parkında buluşarak Fatih mahallesi parkına kadar 3 kilometrelik Doğa Yürüyüşü parkurunu tamamlayarak, hafta sonunda güzel bir etkinlik gerçekleştirdi. Yürüyüşe doğaseverlerin yanı sıra Develi İlçe Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi İlçe Sağlık Müdürü Fatma Anteplioğlu, Develi İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Demir ve vatandaşlar eşlik etti.

Doğa yürüyüşü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Cabbar Develi’nin eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olduğunu, Develi’yi kültür ve tarih turizmiyle beraber doğa turizmi açısından da cazibe merkezi haline getirmeyi hedefledikleri söyleyerek “Ülkemizde ve dünyada Obezite çok yaygın bir hastalık olarak görünüyor. İlçe Sağlık müdürlüğü ve Develi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlıklı yaşama katkı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu türk etkinliklerimize inşallah devam edeceğiz. Bundan sonra yapacağımız farklı parkurlardaki etkinliklerimize tüm develili hemşehrilerimizi Doğa’ya Adım atmalarını bekliyoruz “dedi. İlçemizde göreve yeni başlayan Develi İlçe Sağlık Müdürü Fatma Anteplioğlu “ Dünya sağlık örgütü sağlığı fiziksel ruhsal ve sosyal yönden bir iyilik hali olarak tanımlıyor. Bizlerde ilçe sağlık müdürlüğü olarak başkanımızla ortak bir etkinlik düzenledik. Amacımız Develi’de bir farkındalık oluşturmak için Doğa yürüyüşü düzenledik. Etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Doğa Yürüyüşü parkurunu tamamlayan doğaseverler Başkan Cabbar’a böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ettiler. Bu gibi projelerin devam etmesi gerektiğini söyleyen doğaseverler, buna benzer etkinliklerin devam etmesini istedi.

Parkurun sonunda doğa yürüyüşüne katılanlar için İlçe protokolü doğaseverlere sıcak çorba ikramında bulundu.

20 Nisan 2019 - 618 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr