Develi Belediyesi'nin Çevreye Duyarlılığı TRT Haber'e Konu Oldu

2018 yılının Kasım ayından itibaren faaliyet gösteren Develi Belediyesi’nin yapmış olduğu ve şimdiye kadar 10.000 ağacın kesilmesine engel olan Ambalaj Atık Toplama ve Ayrıştırma Tesisi TRT Haber’e konu oldu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin sıfır atık projesine teşvikleri sayesinde böyle bir tesisi Develi’ye kazandırdıklarını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Bizlere emanet olan tabiatımızı gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde bırakabilmek adına Develi Belediyesi olarak böylesi önemli bir tesisi Develimize kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Günde ortalama 2 ton atık toplayıp ayrıştıran tesisimiz bu zamana kadar 600 bin ton civarında atık toplamış olup 10 bin ağacımızı kesilmekten kurtarmıştır. Daha temiz, daha yaşanabilir Develi için bu ve benzeri çevreye duyarlı projelerimizi Develimize kazandırmak için gayretlerimiz devam edecek” açıklamalarında bulundu.

11 Eylül 2019 - 63 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr