Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel Develi yi Ziyaret Etti

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel Develi’yi Ziyaret Etti

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Develi İlçe Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkan Vekili Mustafa Temur, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Turan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kayseri Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat, Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Ak Parti Tomarza İlçe Başkanı Erhan Şahin ile birlikte Develi’deki Sindelhöyük Mahallesinde Mehmet Balcı’nın tarlasındaki lavanta yetiştirilen yerde incelemelerde bulundu.

İyi tarım uygulamalarını yöremize kazandırmak için çabaladıklarını belirten AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel “Lavanta denince akla ilk gelecek şehirlerarasında Kayseri de olacak. Develi’mizdeki güzel uygulama örneklerinden bir tanesi. Alternatif tarım olarak daha fazla gelir getirici ürünlerin belirlenmesi ve bunların ekilmesi konusunda hazırlıkların çalışmaları yapılmaktadır. Bölgeye örnek teşkil edecek olan Develimizdeki lavanta üretimi alanını Tarım İl Müdürümüz, Develi Kaymakamımız, Develi Belediye Başkanımız, Ziraat Odası Başkanlarımız, Tomarza Belediye Başkanımız, Develi ve Tomarza ilçe Başkanlarımız ile birlikte inceleme fırsatı bulduk" dedi.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi konusunda çeşitli teşviklerin olacağını belirten Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin “Ülkemizin iklim ve toprak yapısına uygun yetiştirmesi kolay ve zahmetsiz bir ürün lavanta bu bitkileri sanayileştirme ile işlenmiş hale getirdikten sonra ihracat edilen ürünler bölgemiz ve ülkemiz için de ekonomik bir kazanç sağlayacaktır” dedi.

Develi’de lavanta yetişmesinin ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Develi Kaymakamı Murat Duru "Develi’mizin ve Kayseri’mizin toprak ve iklim yapısına çok uygun olan lavanta bitkisinin birçok alanda kullanılması, ürünün ekonomik açıdan ne kadar değerli olduğu bir gerçektir. Develi’mizde Kayseri’mizde yetiştirilmesi de bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Alternatif tarım kapsamında uygulanan iyi tarım çiftçilerimize gelir sağlayarak, ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bizde Kaymakamlık olarak çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz ”dedi.

Develi Belediye Başkan Vekili Mustafa Temur “İyi tarım uygulaması kapsamında Develimizde çalışması yapılan lavanta tarlası bölgemize örnek teşkil edecektir. Farklı ürün ekmek isteyen çiftçilerimiz bu alanı ziyaret edip bizzat görme ve bilgi alma imkanı bulacaktır. Şimdiden Develimize hayırlı olsun” dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel daha sonra Ak Parti Develi İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, İlçe Başkanı Osman Turan ve parti yönetimi ile bir araya gelerek hasbihal etti.

8 Ağustos 2019 - 108 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr