Haberler

37. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali Muhteşem Gösterilerle Tamamlandı

Develi Belediyesi tarafından bu yıl 37. si düzenlenen ve 2. Uluslararası Develi-Aşık Seyrani ve Türk Kültürü Kongresiyle birleştirilen Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali muhteşem gösterilerle Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Develililerle buluştu.

Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, kongre için gelen bilim insanları ve Develililerin yoğun katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ev sahibi olarak kısa bir selamlama konuşması yapan Cabbar Başkan “Seyrani bizim en önemli kültür değerimizdir. Hemşerisi olmaktan iftihar ettiğimiz Seyrani’mizi anmak ve anlamak adına düzenlediğimiz bu muhteşem festivali 37 yıldır devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çağlar ötesine sazı ve sözüyle mesaj veren Seyranimizi bütün dünyaya tanıtmak için var gücümüzle gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi. Cabbar Başkan’ın konuşmasının ardından söz alan Kaymakam Duru “Gündüzün de ziyadesiyle istifade ettiğimiz sunumların ardından akşam da birbirinden güzel etkinliğe şahitlik yapacağımız bu güzel festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bilgi ve sanat dolu iki programı birden yaptığı için de Cabbar Başkanımı tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Türksoy Özbekistan Buhara Halk Dansları ve Müzik Topluluğu’nun Özbekistan’ın kültürünü tanıttıkları ezgi ve halk danslarına Azeri sanatçı Doç Dr. Feride Mirişova da birbirinden güzel türküleriyle eşlik etti. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu’na eşlik eden koro ülkemizin farklı yörelerine ait türküleri Develililer için seslendirdiği program daha sonra Kazakistan Halk Türküleri Topluluğunun konseri ile devam etti. Kazakistan’dan getirdikleri yiyecek ve içecekleri kendi elleriyle Develililere ikram eden Kazakların gösterileri büyük beğeni topladı.

Programın sonunda ise festivalin geleneksel programı olan aşıkların atışması yer aldı. Aşık Seyrani Festivalinin en önemli etkinliklerinden bir tanesi olan aşıklar konserinde aşıklar birbirinden güzel türkü ve şiirlerle Develililere muhteşem bir gece yaşattı. Koşmalar, taşlamalar ve karşılamalarla birbirinden güzel hünerlerini Develililere sunan âşıkların gösterilerinin ardından 37. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. Programın sonunda Kaymakam Duru ve Cabbar Başkan festivale katılarak destek sağladıkları için katılımcılara plaket ve katılım belgesi takdiminde bulundu. Programı büyük bir keyifle takip eden Develililer her iki programı da hemşerileriyle buluşturduğu için Cabbar Başkana teşekkürlerini ilettiler.

11 Ekim 2019 - 96 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr