Keşişin Havuzu Anadolu Ajansında Yer Aldı

Develi’nin tek doğal havuzu olan Keşişin havuzu Anadolu Ajansında yer aldı. Kayaların içinde oyularak yapılan kaynak suyunun, yine kayalar arasında çıkarak, aynı debide azalmadan ve çoğalmadan yıllardır kaynadığı bir memba olan Keşişin havuzu hakkında Anadolu Ajansı muhabirine bilgilendirmede bulunan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Develimizin önemli simgelerinden olan Keşişin havuzu yaz aylarından hemşerilerimizin yoğun ziyaret ettiği yerdir. Develililerin büyük bir kesiminin yüzmeyi öğrendiği bu yer kaynak suyu olması ve sürekli su tahliyesinin yapılmasından dolayı doğal bir güzelliğe sahiptir. Erciyes’imizin kar ve buzullarından gelerek yüzyıllardır Develilileri serinletmeye devam eden Keşişin havuzundaki güzellikleri görmeye herkesi davet ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Anadolu Ajansında yer alan habere https://www.aa.com.tr/tr/pg/foto-galeri/kesisin-havuzu-develi-halkini-yillardir-serinletiyor/0/629154 bu linkten ulaşabilirsiniz.

8 Ağustos 2018 - 228 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
Çok Yakında . . .
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
DEVELİ BELEDİYESİ © Copyright 2019