Develi'de "Kudüs Ümmetin Kalbidir" Adlı Konferans Düzenlendi

Develi Belediyesi, Develi Müftülüğü ve Develi İHH Temsilciliği işbirliği ile düzenlenen Kudüs ve Mescid-i Aksa “Kudüs Ümmetin Kalbidir” adlı konferans Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde düzenlendi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa “Kudüs Ümmetin Kalbidir” adlı program saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Programın başlamasından sonra selamlama konuşması yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Bu coğrafyada, Arap, Kürt, Türk, hangi ırktan olursa olsun, hangi rengi taşırsa taşısın, tevhide iman etmiş müminler vahdet içinde olmadıkça Kudüs'ün kapıları bize açılmaz. Hazreti Muhammed'in mensubiyetine girdiğimizde ümmet o zaman aziz olur ve Kudüs de özgürlüğüne kavuşur. Bu şehrimizin bir an evvel özgürlüğüne kavuşturulması gerektiğini hiçbir an zihnimizden çıkarmamalıyız. Bu bizim asli görevimizdir. Filistinli direnirken, sıkıntı çekerken, zulüm ve işkence görürken biz Müslümanlar olarak rahat koltukta uzanıp keyfimize bakamayız ”dedi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa “Kudüs Ümmetin Kalbidir konferansının konuşmacısı Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven “Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın yüzyıllardır Müslümanların kanayan ve hiç dinmeyen yarası olduğunu, Müslüman yönetici ve idarecilerin basiretli, ferasetli bir şekilde hareket etmelerini, Peygamber Efendimiz ’in (s.a.v.) kilometreler ötesinden ve aylarca sürse de yalnızca ibadet maksadı için ziyaret edilmeye değeceğini belirttiği üç mescidimizden birisi olan Mescid-i Aksamız’ın asla yalnız bırakılmamasını, gelecek nesillerin de bu büyük değerlerimizden haberdar olmaları için bilinçlendirilmelerini gerektiğini” belirtti. Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven konferansında Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemi, tarihi sorumluluğu ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Develi İHH Temsilcisi Ebubekir Yıldız Filistinliler için yapmış oldukları hizmetler hakkında bilgi vererek bugünkü düzenlenen programda destek veren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a teşekkür etti. Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak konferansa katılan herkese teşekkürlerini ileterek Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Yahudi işgali altında sonsuza kadar kalmaması gerektiği bilincini her zaman kuşanmış olarak hazır durmak gerektiği hatırlatmasında bulunarak program sona erdi

Emekli vaiz Mehmet Bektaş Okunan Kuran-i Kerimlerin hatim duasının ardından Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar. Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’e ve Emekli vaiz Mehmet Bektaş’a Türk bayraklı halı ve Develi İHH temsilciliği ise plaket takdim etti.

13 Nisan 2018 - 280 kez okundu.
Ücretsiz mobil uygulamayı indir
Çok Yakında . . .
İbrahimağa Mah. Cumhuriyet Cad.
Develi KAYSERİ
info@develi.bel.tr