AĞUSTOS 2017
Öksüt Suyunda Sona Gelindi
8 Aralık 2014

2004 Haziran ayında Zamantı Tüneli yapım çalışmalarında fark edilen ve saniyede 315 litrelik debiyle akan Öksüt İçe Suyu projesinde sona gelindi.

Öksüt Suyu 2006 yılında Devlet Su İşleri tarafından Develi Belediyesine aktarıldıktan sonra 2010 yılında proje aşamasına gelindi ve 2012 de yapım işlerine başlandı. Bu yıl Kasım ayı itibariyle şebekelere dağıtım işleri başlanan proje, bugün itibariyle İlçemiz musluklarından akmaya başladı. Ocak ayında ihale süresi tamamlanacak olan Öksüt İçme Suyu Projesi kapsamında Develi hattına toplamda 23 km’ lik bir hat döşenmiş olup, toplam maliyeti ise 17 milyon liradır. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Cabbar “Lezzeti ve kalitesi standartların çok üzerinde olan içme suyumuza kavuşmuş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu projede başta hükümetimiz olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, Develimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.