ARALıK 2017
Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 22. Gün
6 Ağustos 2016

Develi halkı Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 15 Temmuz’dan itibaren demokrasi nöbetlerine devam ediyor.

22. Günde de Cumhuriyet Meydanında toplanan Develililerin nöbet programı Erciyes Cami Müezzini Ahmet Emin Vural’ın Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın İstanbul Yenikapı’da da düzenlenecek dev mitinge katılmasından dolayı vekâleten Başkan Yardımcısı Abdullah İslamoğlu’nun katıldığı programda Şıhlı Belediyesi Eski Başkanı Hacı Ahmet Coşkun, 15 Temmuz sürecini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlatan bir konuşma yaptı. Coşkun’un konuşmasının ardından Kayserili Şair Kamil Zorbozan ve Mustafa Ayhan’ın şiirler okuduğu program, Merhum Halk Ozanı Aşık İmami’nin oğlu Ertuğrul Aşık İmami’nin kahramanlık türküleriyle devam etti.

Birbirinden güzel türkülere eşlik eden vatan nöbetçilerine daha sonra Şehit Üsteğmen Ömer Mavi’nin ailesi tarafından çorba, Develi Belediyesi tarafından da çay ikram edilmesinin ardından nöbet gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.