HAZIRAN 2017
Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 21. Gün
5 Ağustos 2016

“Darbeye Karşı Tek Yürek” sloganıyla 21. si düzenlenen Cumhuriyet Meydanında tam bir devlet-millet kaynaşması yaşandı. Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin bulunduğu alanda yine Develi halkının yoğun katılımı vardı.

Kayseri Cami Kebir İmamı İbrahim Arslan’ın Kuran ı Kerim tilaveti ile başlayan program Cuma Dolar’ın duasına Develililerin amin demesiyle devam etti. 21 gündür Develideki demokrasi nöbetlerinin huzur ve sekinet içerisinde devam etmesini temin eden Develi Kaymakamı Murat Duru, yeni Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Mangar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve yeni Emniyet Müdürü Bilal Erdem selamlama konuşması yaparak üç haftadır zulme rıza göstermeyip mukaddesatı için direnen Develi halkına teşekkürlerini ilettiler. Sonrasında Melikgazi Müftüsü Cuma Dolar ise, dinsel duyguların istismarının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğine dair bir konuşma yaparak Develililerden din ve millet istismarcılarına karşı dikkatli davranmalarını istedi. Program hemşerilerimizin şiirler okumasının ardından İl Müftülüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi ile devam etti.

Manevi atmosferin çok güçlü olduğu program sonunda Yahyalı Neva Koleji tarafından çorba ikramında bulunulurken, Develi Belediyesi ise çay ikramı yaparak Cumhuriyet Meydanında gece geç saatlere kadar nöbet tutacak olan demokrasi nöbetçilerine destek verdi.