ARALıK 2017
Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 20. Gün
4 Ağustos 2016

Develi halkı 15 Temmuz’da kalkışılan hain darbe sonrası Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri üzerine Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetine devam ediyor.

“Darbe İçin Tek Yürek” pankartının olduğu platformdaki 20. Nöbet programı Sindelhöyük Merkez Cami Müezzini İbrahim Gediktaş’ın Kuran ı Kerim tilavetiyle başladı. Merkez Çarşı Cami Müezzini Erol İkitepe’nin duasının ardından 20 gündür meydanda yılmadan usanmadan nöbet tutan Develilileri selamlayan Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Bugün tam 20 gündür sizlerle bu meydanda vatan için, bayrak için, ezan için ve geleceğimiz için nöbet tutuyoruz ve tutmaya da devam edeceğiz. Niyaz ediyorum ki Rabbim tuttuğumuz bu nöbetleri kabul buyurduğu amellerden eylesin ve ecrini versin” diyerek ikinci bir emre kadar nöbetlerin devam edeceğini belirtti. Program daha sonra hemşerimiz Ekonomist Selim Akdoğan’ın konuşmasıyla devam etti. Uzun yıllar farklı ülkelerde yaşamış olan Akdoğan “Bu yapı sadece Türkiye’nin değil dünyanın başına bela olacak tarzda dizayn edilmiş yönlendirilen bir yapıdır” diyerek FETÖ terör örgütünün yurt dışı bağlantılarından bahsetti.

Kayseri Müftülüğü Türk Tasavvuf Musiki Grubu’nun kahramanlık türküleri seslendirdiği nöbet programı, İlçemiz esnaflarından olan Gün Ticaret’in sahibi Muammer Gün’ün çorba, Belediyenin çay ve Pazarcılar Derneğinden Süleyman Aydoğdu’nun karpuz ikramıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.