EKIM 2017
Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 19. Gün
3 Ağustos 2016

Develililer 15 Temmuz günü kalkışılan hain darbe teşebbüsünün ardından “Darbe İçin Tek Yürek” sloganıyla Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetlerine devam ediyor.

Kuranı Kerim’i güzel okuma Kayseri ikincisi Talha Arslan’ın Kuran tilaveti ile başlayan 19. Nöbet İbrahim Ağa Cami İmamı Bayram Kırıcı’nın yaptırdığı dua ile devam etti. 19 gündür nöbetlerin aksamadan sükunet içinde devam etmesine imkan sağlayan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın selamlama konuşmasının ardından program, Emekli Müftü Hüseyin Erdoğan’ın gündeme dair değerlendirmeleriyle devam etti. Hemşerilerimizden Rana Ahmet, Muammer Okur, Muhammed Düzgün, ve Yunus Yurdakul’un kendilerinin yazmış oldukları şiirleri seslendirmesinin ardından Fadime Eda Baldık Mehmet Çelen ve Nurbahar İnanç ise bilindik ve sevilen şiirleri seslendirdi. Develideki din görevlileri tarafından oluşturulan koronun ilahiler seslendirdiği program, Almanya’nın Mainz Şehri yakınlarındaki Alzey Gurbetçileri’nin kesmiş oldukları kurbanların etli pilav olarak Develideki vatan nöbetçilerine ikram edilmesinin ardından Develi Belediyesinin de çay ikramında bulunduğu nöbet gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.