ARALıK 2017
Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 11. Gün
26 Temmuz 2016

Darbeye karşı tek yürek sloganı ile Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile Develililer vatan nöbetine devam ediyor.

Demokrasi nöbetinin 11. Gününde M. Akif Camii Müezzini Adem Kavak’ın Kuran ı Kerim tilaveti ile başlayan program sonrasında Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın selamlama konuşması ile devam etti. 11 gündür heyecanının dinmediğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Cabbar “Vatan nöbetine devam ettiğimiz 11. Gününde sizlerle birlikte olmanın sizlere hizmet ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Vatan için, memleket için gösterdiğiniz bu hassasiyet hainlerin planlarını boşa geçirmiştir” dedi ve birlik ve dayanışma için de demokrasi nöbetinin devam edeceğini belirtti.

Develili hemşerimiz Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Eski Başkanı Ahmet Fırat’ın konuşmasıyla devam eden programda Fırat, milli irade için toplanmış Develilileri selamlayarak konuşmalarına başladı. Darbelerin tarihini anlatan bilgilendirici bir konuşma yapan Fırat, içinde bulunduğumuz şartların yeni olmadığı bu zihniyetin hep varolageldiğini fakat bu son millet-devlet dayanışması ile darbecilere büyük bir ders verildiğini belirtti.

Mehmet Emin Berk ve Gülnur Yaman’ın İstiklal Marşını okuduğu programda Recep Tayyip Erdoğan isimli genç ise “Vasiyet” şiirini seslendirdi. İlçemizin bağlama üstadlarından Mehmet Sarımsı ise türküler söylerken programın sonunda İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak birlik ve beraberlik için dua etti. Lezzet Pide Salonu’nun Cıvıklı ikram ettiği akşamda Develililer sabah saatlerine kadar nöbetlerine devam ettiler.