EYLÜL 2017
Serhat Dersanesi Devir Tesliminin Ardından Basın Açıklaması
25 Temmuz 2016

Geçtiğimiz günlerde Paralel Yapı’nın İlçemizde faaliyet yürüten Serhat Dershanesi’nin Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfına devredilmesinin ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar dershane binası önünde basın açıklaması yaptı.

İlk basın açıklamasını Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Cabbar yaptı. Başkan Cabbar açıklamasında “15 Temmuz akşamında hainler bir darbe teşebbüsünde bulundular fakat devlet-millet bütünlüğü ve dayanışması buna fırsat vermeyerek bu hainlerin iplikler pazara çıkartılmış oldu. İlçemiz vatandaşları bu dershane binasını saf, temiz duygularla yaptırmışlar fakat bu hainler bu duyguları istismar ederek kendi şahsi ve kirli çıkarları için kullanmışlardır. Dolayısıyla vekilimizi Sami Dedeoğlu’nun desteği ile Develililerin olan bu bina tekrar Develililer kazandırılmıştır” diyerek vakfın başkanı olarak devir teslim imzasını atmaktan büyük bir onur duyduğunu belirtti.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Hemşerimiz Sami Dedeoğlu ise “5 bin m2 civarında olan bu bina halkındı, hainlerden yine halka dönmüş oldu. İnşallah bu binamızı vakfımıza devrederek Develililerin önemli ihtiyaçlarından olan yurt sorununu halletmiş olacağız. Develimize şimdiden hayırlı olsun” diyerek okullar açılmadan tadilat ve tamiratının yapılacağını belirtti.

Develi Kaymakamı Murat Duru ise konuşmasında “Hizmet ettiklerini beyan ederek türlü desise ve fitnelerle milletimizin birlik ve bütünlüğüne kasteden bu hainleri hiçbir olumsuz kelime tarif edemez. Milletin malının hainlerden alınıp millete dönmesi amacıyla Sayın Dedeoğlu ve Başkan Cabbar’ın katkılarıyla bu bina Develililere devredilmiştir” dedikten sonra Ankara’daki hayırsever iş adamlarımızdan Salih Onaran’ın Atatürk İlkokulu’nun ek hizmet binası ve bütün tadilat, tamirat ve çevre düzenlemesini yapacağı protokolü Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile imzaladıkları müjdesini verdi.