ARALıK 2017
Develi'de Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor
19 Temmuz 2016

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “biz tamam diyene kadara meydanları boş bırakmayalım” sözünden dolayı Develi Halkı dördüncü gününde de binlerce Develilinin katılımıyla DEMOKRASİ NÖBETİ ne devam etti. Develi Belediyesi tarafından organize edilen ve İlçe meydanında gerçekleştirilen nöbet için düzenlenen program saygı duruşu ve sonrasında istiklal marşımızın okunması ile başladı. Develi Argıncık cami imam hatibi Hakan Cihan’ın Kuran-ı Kerim tilaveti okumasından sonra şehitlerimiz için Veli Nuriye Şahin Kuran kursu minik öğrencileri kuran-ı kerim, ilahi dua ederek nöbette olan vatandaşlarımıza duygu dolu anlar yaşattılar. Develi AYF Kız meslek ve Teknik Lisesi müdürü Yavuz Berber’in Bu Vatan Size Neyledi adlı şiiri seslendirdi.

Daha sonra Develi Belediye Başkanı Mehmet CABBAR bir konuşma yaptı. Konuşması sık sık darbecilere karşı atılan sloganlarla kesilen Başkan Cabbar ‘‘FETÖ terör örgütünün hainliğine karşı Hükumetimiz gerekli tedbirleri alana kadar meydanları boş bırakmayacağız. Develi halkı kadirşinaslığını 4 gündür göstermektedir. Develili Hemşerilerimizi kutluyorum ve vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Bugün darbeciler tarafından şehit edilen komiser yardımcısı polisimizin cenazesine Yeşilhisar ilçemizde katıldık. İstanbul emniyet müdürlüğünde görevli hemşerimiz Murat KOCATÜRK İstanbul’da darbeciler tarafında şehit edildiğini üzüntü ile öğrendik. Rabbim onlardan razı olsun mekanlarını cennet eylesin, ailelerine sabırlar versin. Bu vatan onlar sayesinde ayaktadır. Onları hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. Daha sonra Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak konuşma yaptı. Müftü Koçak “Darbecilere karşı vermiş olduğunuz bu destek Şeref ve Onur savaşıdır. Develi de görev yaptığım için kendimi şanlı hissediyorum. Develi Demokrasi Nöbetinde devletinin yanında olduğu için hemşerilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi. Konuşmadan sonra şehitlerimiz ve yaralılarımız için vatandaşlarla birlikte dua edildi.

Program Yasin Kaman ve Eda Baldık’ın şiir okuması, ilahiler ve marşların okunması ile gecenin ilerleyen saatlerinde kadar devam etti. Demokrasi Nöbetin gecenin ilerleyen saatlerinde Develi Belediyesi tarafında vatandaşlara çay ve çorba ikramında bulunuldu.