HAZIRAN 2017
Develi Darbe İçin Tek Yürek Oldu
17 Temmuz 2016

15 Temmuz akşam saatlerinde başlayan ve halen etkisi devam etmekte olan FETÖ terör örgütüne mensup bir avuç çapulcunun başlatmış olduğu darbe girişimi milletimizin tek yürek olması ile geri püskürtülmüştür.

Ülkemizin diğer yerlerinde olduğu gibi iki gündür Develi Cumhuriyet Meydanında birlik ve beraberlik mesajı veren Develililer bu akşam saatlerinde de Develi Belediyesinin öncülüğünde “Darbe İçin Tek Yürek” isimli bir program düzenleyerek darbecilere ve hainlere karşı birlik ve beraberliklerini bir kez daha göstermiştir. Develide bulunan resmi kurumlar, parti temsilcileri, sendikalar, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği ve berberlik mesajı verildiği program Kuran tilaveti ile başlayıp Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın konuşmasıyla devam etti. İnadına kardeşlik, inadına birlik ve beraberlik sloganlarının hakim olduğu Başkan Cabbar’ın konuşmasında “Develi iki gündür tarihi bir sınav vermektedir. Develimiz milleti, bayrağı, ezanı ve memleketi için genciyle yaşlısıyla dimdik ayaktadır. Hainler bir çok plan ve hesapla böyle bir şeye girişseler de hesaplayamadıkları şey bu milletin duası ve kardeşliğidir. Bizler iki akşamdır dua ederek ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek bu hain planın bozulması için mücadele ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aynı şekilde devletin zirvesinde bu mücadeleyi sürdürmektedirler. Tam bir devlet-millet dayanışması halinde ender rastlanan bir kuvvetle bu darbe girişimi tez zamanda geri püskürtülmüştür” diyerek hainlerin en kısa sürede Türk Mahkemelerinde hak ettikleri cezayı bulacaklarını belirtti. Sık sık tezahürat ve sloganlarla kesilen Başkan Cabbar’ın konuşmasının ardından bu birliğin daim olması için dualar edilip Kuranı Kerim tilavet edildi. Sonrasında Yahyalı Müftülüğünde Şef olarak görev yapan Develili hemşerimiz Behlül Kurtoğlu da bu süreçte hisstiklerini meydandakilerle paylaşarak Fetö lideri ve örgüt mensuplarına telinlerini ifade etti.

Programın yanı sıra İlçe merkezinde araçlarıyla konvoy yaparak darbeyi lanetleyen Develililer gecenin ilerleyen saatlerine kadar Cumhuriyet Meydanını boş bırakmadı. Bu gece de nöbetlerinin devam edeceğini belirten Başkan Cabbar ve diğer protokol üyeleri “Dava memleket davası olunca bütün görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakır, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin mücadelesini veririz” diyerek meydanı dolduran Develililere teşekkürlerini iletti.