NISAN 2017
Develi'de DETOK Toplantısı
29 Haziran 2016

Develi Belediyesi ve OYKA Grubu tarafından Develi’nin kalkınması amacıyla geliştirilen, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı (DETOK) için Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın ev sahipliğinde Oran Genel Sekreteri Kamil Taşçı, OYKA Grubu Koordinatörleri Kadın ve Gençlik Merkezinde bir araya geldi.

216 projenin sekiz farklı sektörde projelendirmesini yapan 51 uzman ekibin oluşturduğu projelerin teknik aşamasının tamamlanmasının ardından bu projelerin nasıl hayata geçirileceği hususunda istişarede bulunan heyet, Develi’nin topyekün kalkınmasında neyin öncelenmesi gerektiğine dair yol haritası çıkarttı. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte özel şirketlerin de müdahil olacağı projelerle ilgili yapılan toplantıda, gerekli bürokratik engellerin aşılması ve finansman temininde bu birlikteliğin hayati önem arz edildiği belirtildi. OYKA Koordinatörü Doç. Dr. Birol Akgün’ün sunumlarını dinleyen ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı ise hangi projelerde ORAN Ajansının destek olabileceği noktasında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı sonunda Başkan Cabbar, “DETOK projeleri, Develimizin bütün yönleriyle ele alındığı ve topyekün bir kalkınmaya sebebiyet verecek projeler bütünüdür. Bu anlamda bu projelere finansmanın sağlanması ve bürokratik engellerin aşılması için neler yapılabileceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Oldukça faydalı bir toplantı olduğu kanısındayım. DETOK projelerinden aciliyet gerektiren projelerin hayat bulmasında gerekli olan Gelişim Konseyinin kurulması için çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. Temmuz ayı içerisinde Gelişim Konseyi ile yapacağımız toplantıda yol haritamız ve yapılacaklarla ilgili fikir alışverişinde bulunacağız. DETOK Projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi için gerek resmi gerekse birebir görüşmelerimiz tüm hızıyla devam edecek olup daha yaşanabilir bir Develi için mücadele edeceğiz” dedi.