NISAN 2017
Develide İki Dev Proje Hizmete Açıldı
19 Haziran 2016

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Develi Kadın ve Gençlik Merkezi ile Aksu Sosyal Tesisleri Kadın ve Gençlik Merkezinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Programın onur konuğu olarak katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda Develinin katılımıyla gerçekleşen tören, ev sahibi Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Başkan Cabbar, Seyrani Üniversitesi için ve Kentsel Döünüşüm projeleri için de destek istedi. Bakan özhaseki’yi ağırlamaktan onur duyduğunu belirten başkan Cabbar herkesin Ramazan ı Şerifini tebrik ederek sözlerini sonlandırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Develi'ye iki yılda Büyükşehir Belediyesi'nin 47 milyon TL'lik yatırım yaptığını kaydetti ve bu iki tesisin 6 milyon liralık yatırım olduğundan behsetti. Başkan Çelik ayrıca bu yıl içerisinde Develi’ye yeni bir terminal kazandırılacağı müjdesini verdi. Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu ise Develi için Ankara’da yürütülen hizmet mücadelesinden bahsederek kısa bir gündem değerlendirmesi yaptı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise “Sağlıklı bir aile ve toplum yapısının da temelini oluşturan kadınlarımızın bu merkezlerde öğrenecekleri yeni bilgilerin ve kendilerine olan özgüvenlerinin artması toplumumuzu ve ülkemiz içinde önemli bir kazanım olacaktır.” diyerek hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Programda son sözü ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki aldı. Bakan Özhaseki, Büyükşehir Yasası'nın çıkarılacağı dönemde yaşanan tartışmaları ve muhalefetin yaptığı itirazları hatırlattı ve o günlerde diğer ilçeler gibi Develi'ye de defalarca gelerek yasanın faydalarını anlattığını belirtti.

Yapılan Gençlik ve Kadın Merkezinin önemini de vurgulayan Bakan Özhaseki, "Gençliğimiz bizim geleceğimiz. Onlara özenmeliyiz. Onlar iyi yetişirse geleceğimiz garanti altında diyebiliriz. Gençlik neyle meşgulse o milletin geleceği de odur. Gelişmiş ülkelerle diğer ülkeler arasındaki tek fark yetişmiş insan farkıdır. Yetişmiş insanlar sizi alır geleceğe taşır. Kadınlar bizim annelerimiz. Çocuklarımızı onlar yetiştiriyor. Kadınlarımıza emek verirsek geleceğimize de emek veririz. Yeni nesilleri iyi yetiştirmek istiyoruz. Maddi kalkınma kadar manevi kalkınmayı da önemsiyoruz. Her ikisi de çok önemli. Tek kanatlı kuş uçmaz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Sayın Özhaseki ve beraberindeki protokol üyeleri iftar yemeğine geçti. İftar yemeğinden önce Bakan Sayın Özhaseki ve protokol üyeleri Sümeyye Nur Şahin ve Mehmet Güçlü çiftinin nikâhına katılarak şahitlik yaptı ve çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.