NISAN 2017
Seyrani Anıt Mezarında Revizyon Çalışması
6 Haziran 2016

Develi Belediyesi, Develi’nin en önemli kültürel sembolü olan Seyrani için yapılmış olan Aygösten Mezarlığı yanındaki Seyrani Anıt Mezarını köhne görüntüsünden kurtarmak için çalışma başlattı.

Develi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiple mezarın olduğu yeri ziyaret ederek neler yapılabileceği hususunda incelemelerde bulunan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Yaklaşık 15 yıl önce yapılmış olan anıt mezarın köhne görüntüsü bizleri ziyadesiyle rahatsız etmekteydi. Ekiplerimizle birlikte bu alanın Seyrani Anıt Parkı olarak yeniden yapımına karar verdik. Aygösten Mezarlığımızın içerisinde taziye alanı eksikliğinden dolayı, yeni yapılacak olan parkın içerisinde taziye alanını da ekleyerek bir eksiği daha ortadan kaldırarak, yeni parkımızın Seyranimize yakışır bir görünüm kazanması için proje çalışmamız başlamış olup en kısa sürede hemşerilerimizin hizmetinde olacaktır” açıklamasında bulundu.