EKIM 2017
Başkan CABBAR Engelliler Gününde Engellilerle
3 Aralık 2014

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar eşi Perihan Hanım ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ümmühani Kaliberle birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle öncelikle Caner Demir ve Yıldız Demir çiftinin evlerini sonrasında ise Özel Büyükkılıç ve Nazmi Eren Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret etti.
Caner ve Yıldız çiftinin engelli çocukları hakkında bilgiler alıp dertlerini dinleyen Başkan Cabbar, “Allah hem çocuğuna hem sizlere sabırlar versin. İnşallah bu sıkıntılarınızın karşılığını Allah katında fazlasıyla alırsınız. Bizlerin yapması gereken ne varsa 24 saat hizmetinizdeyiz” dedi. Sonrasında Özel Büyükkılıç Rehabilitasyon Merkezine geçen Başkan Cabbar, öncelikle okul yönetiminden bilgiler aldı ve eksikliklerini dinledi. Sonrasında hizmet verilen yerleri tek tek gezen Başkan Cabbar, engelliler ve aileleriyle sohbet edip engelleri hakkında bilgiler aldı. Nazmi Eren Rehabilitasyon Merkezine de uğrayan Başkan Cabbar yine okul yönetiminden bilgileri dinledikten sonra engellilerle sohbet edip vakit geçirdi.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretler esnasında Başkan Cabbar “Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır. Bu yüzden şu anki sağlığımızın kıymetini çok iyi bilmek ve ona göre davranmak zorundayız. Günümüz dünyasında maddi kazanımlar elde etmek için insanımız buhranların, sıkıntıların içine düşerek tatminsizlikler yaşamakta. Halbuki engelli vatandaşlarımız yılın sadece bir günü değil tüm zamanında hatırlanabilse; onlar ziyaret edilip sohbet edilse insan aslında sağlık gibi ne kadar büyük bir imkana ve nimete sahip olduğunun farkına varacaktır.” diyen Başkan Cabbar, “Böylesine eğitim veren kurumlarımızı desteklemek ve gelişmesine katkı sağlamak da Develi Belediyesi olarak bizlerin görevidir” diyerek sözlerine son verdi.