TEMMUZ 2017
Develi'de Ramazan Sevinci
5 Haziran 2016

Develi Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Kuran ve Ramazan” isimli program Elmalılı Hamdi Yazır Kuran Akdamesi Başkanı Kurra Hafız Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak ve 2015 yılı Kuran okuma birincisi Ferruh Muştuer’in katılımlarıyla Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

Programa ev sahipliği yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın açılış ve selamlama konuşmasıyla başlayan programda Başkan Cabbar özellikle şehit olmuş güvenlik güçlerine rahmet diledikten sonra Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennilerinde bulundu. Fadime Eda Baldık’ın Naat-ı Şerif okumasının ardından Veli Nuriye Şahin 4-6 yaş gurubu Kuran Kursu öğrencilerinin Kuran tilavetleriyle devam etti. Programın konusu olan Kuran ve Ramazan hakkında Develililere çok önemli bilgiler veren Kurra Hafız Fatih Çollak, “İçinde hiçbir şek ve şüphe olmayan yegane kitap ve son kelam Kuran’ı Kerim bu mübarek Ramazan ayı içerisinde inmiştir. Dolayısıyla bizler bu mübarek ayda Kuran’la ilişkimizi artırıp hem daha çok okuyacağız hem de okuduklarımızla amel etme gayreti içerisinde olacağız.” “Ramazan ayının mübarekliği bu ayda Kuranı Kerimin indirilmesinden dolayıdır” diyen Çollak özellikle yürüyen Kuran olan Hz Peygamber (as)’in da hayatının çok iyi bilinip örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı. Fatih Çollak’ın konuşmasının ardından program, Ferruh Muştuer, Fatih Çollak ve İlçemiz Çarşı Camii imamı Fatih Arslan’ın Kuran tilavetleriyle son buldu. İstanbul’dan davete icabet etmelerinden dolayı Başkan Cabbar, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu ve İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak hocalara hediye ve plaket takdiminde bulundu.