TEMMUZ 2017
Asım'ın Nesli ve Ustaları Anıldı
2 Haziran 2016

Develi Belediyesi, Develi Kaymakamlığı, Develi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Epçe Ortaokulu’nun katkılarıyla düzenlenen Asım’ın Nesli ve Ustaları isimli söyleşi programı Mustafa Aksu kültür Merkezinde yapıldı.

SADED (Sanat Düşünce Eğitim Derneği)’in kurucusu ve başkanı Tahir Fatih Andı’nın gerçekleştirdiği konuşma İlçe protokolü ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle dinlendi. Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Erdem Beyazıt ve Mahmut Celalettin Ökten hakkında bilgiler verip, onların yürüttükleri mücadeleler hakkında çarpıcı anekdotlardan bahseden Andı “Üstat M. Akif’in Asım’ın Nesli derken Asım bin Sabit (ra) isimli sahabeyi kastediyor olması bizleri çok daha derinlikli düşünmelere yönlendirmesi gerekiyor. Çünkü Asım Bin Sabit Kuran ve Sünnet merkezli bir hayatın yaşanması için örnek modeldir. Bizlerin de merhum Akif’in belirttiği Asımlar olmamız için Kuranı ve sünneti rehber edinmiş bir hayat ve mücadele sürdürmemiz gerekiyor” diyerek, yapılan okumaların çok yönlü olması gerektiğini vurguladı. Programın sonunda Develi Kaymakamı Murat Duru etkili sunumundan dolayı teşekkür ederek, sevgisinin bir ifadesi olarak çiçek takdim etti. Başkan vekili Hadi Türkmen ise plaket takdim ederek davete icabetlerinden dolayı teşekkür etti.