HAZIRAN 2017
İstanbul Hrant Dink Vakfından Develi'ye Ziyaret
27 Mayıs 2016

İstanbul’da bulunan Hrand Dink Vakfının Sivil Toplum Diyaloğu III. Siyasi Kriterler Hibe Programı kapsamında yürüttüğü proje kapsamında araştırma ve inceleme için oluşturulan ekip Develi’yi ziyaret etti.

Develi ziyaretine Zeynep Oğuz, Vahakn Keşişyan ve Merve Kurt’tan oluşan ekip katıldı. Develi’nin Rum ve Ermeni Kültürel Varlıklarının mimari yapılarını inceleyen ekip, Develinin Ermeni ve Rum toplumlarından kalan fiziksel ve inşa edilmiş çevrenin izini sürerek, bölgenin zengin sosyal ve kültürel geçmişine bir bakış açısı sunmak olan proje çalışması ile hem Develiyi tanıma hem de Develinin tarihsel yapılarını görme fırsatı yakaladıklarını belirttiler.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Hrand Dink Vakfının Sivil Toplum Diyaloğu III. Siyasi Kriterler Hibe Programı kapsamında yürüttüğü proje kapsamında araştırma ve inceleme için oluşturulan ekibi Develi’de görmekten dolayı memnun olduk. 2016 Şubat ayında Ermeni ve Rum Kültür Varlıklarıyla Kayseri adında bir kitap çalışması yapılmış. Develi ile ilgili de bir çalışma yapılması bizleri memnun edecektir” dedi.

Araştırma ve inceleme için oluşturulan ekip Develi ile ilgili çalışmaları bir kitap haline getirilecek.