ARALıK 2017
Epçe Mahallesinde Bilim ve Gacer şenliği
23 Mayıs 2016

Develi protokolü Epçe Ortaokulunda düzenlene TÜBİTAK Bilim Şenliği ve Gacer Pilavı Şenliğine katılarak mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Programın ilk aşaması okul bahçesinde öğrencilerin halk oyunu ve yarışmalarıyla devam ettikten sonra İlçe Protokolü Epçe Mahallesinde Aile Eğitimine katılan velilere katılım belgesi takdimiyle devam etti. Programda mahalle sakinlerine kısa bir selamlama konuşması yapan Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, böylesine bilimi ve kültürel öğeleri bünyesinde barındıran bir programa katıldıkları için memnuniyetlerini dile getirerek programın tertiplenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Öğrencilerin kendi imkânları ile üretmiş oldukları teknolojik ürünleri gezerek bilgiler alan İlçe Protokolü, kendi imkânları ile teknolojik üretimde bulundukları için öğrencileri tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Stantları gezdikten sonra Epçe Mahallesi sakinlerinden gacer üreticisi Doğan Özdemir’in hazırladığı gacer pilavı ve diğer gacer ürünlerini tattı. Böylesine besleyici ve kalorisi düşük olan bir bitkinin ve ürünlerinin daha fazla yaygınlaşması gerektiğini söyleyerek programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.