EKIM 2017
Develide 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları
19 Mayıs 2016

Bu yıl 97. si düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları İlçe Meydanında Atatürk büstüne çelenk bırakılmasının ardından İlçe Stadyumunda coşkuyla kutlandı.

İlçe Protokolünün de katılımlarıyla gerçekleşen kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların yapılıp, şiirlerin okunmasının ardından, öğrencilerin halk oyunu gösterileriyle devam etti. Büyük bir coşkuyla devam eden programda ayrıca İlçemizdeki sporcu gençler savunma sporlarında hünerlerini sergiledi. Develi Kaymakamı Murat Duru, beraberindeki Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile birlikte öğrencilerin ve Develililerin bayramlarını kutladıktan sonra günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Kaymakam Duru konuşmasında “Beceri ve hünerlerini sergileyen gençlerimizi izlerken bu vatanın emin ellere emanet edildiğini bir kez daha anlamış bulunuyorum” diyerek gençlerin görev ve sorumluluklarının daha çok bilincinde olmasına yönelik vurgu yaptı. Kutlamalar İlçe Protokolünün voleybol ve atletizm alanında dereceye girmiş öğrencilere kupalarını vermesinin ardından sona erdi.