ARALıK 2017
Evlilik Öncesi Eğitim Protokolü İmzalandı
16 Mayıs 2016

Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde, ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için resmi kurumlar arasında “Evlilik Öncesi Eğitim protokolü” imzalandı.

Kayseri Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi, Belediyesi, Kocasinan Belediyesi, Talas Belediyesi, Develi Belediyesi, İncesu Belediyesi, Hacılar, Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Kayseri Barosu arasında gerçekleşen protokol, ailelerin, eğitim, hukuk ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek, aile yaşam kalitelerini artırmak ve sahip oldukları her türlü imkânı etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir. Protokol töreni sonrası açıklamada bulunan Başkan Cabbar “Evlilik aşamasındaki gençlerimizin, evlilik hayatlarında olası problemleri aşma ve birbirlerini daha sağlıklı tanıyıp, ortak hareket etme noktasında bilinç kazandıracak olan Evlilik Öncesi Eğitim Protokolü tüm kurumlarımızın da katılımıyla önemli bir farkındalık oluşturacağı kanaatindeyim. Projenin hazırlanması ve hayata geçirilmesi aşamasında emeği olan tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek proje ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.