AĞUSTOS 2017
Üniversite Öğrencilerinden Çocuk İstismarı Programı
16 Mayıs 2016

Erciyes Üniversitesi, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, çocuk İstismarı ile ilgili farkındalığı artırmak için Mustafa Aksu Kültür Merkezinde program düzenledi.

Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Emniyet Müdürü İbrahim Korkmaz’ın da katıldığı program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. İstismarın tanımı ve türevleri ile ilgili sunum gerçekleştiren Öğretim Görevlisi Hanife Akgün’ün ardından program şiir dinletileri ile devam etti. Dünyadaki ve ülkemizdeki çocuk istismarı üzerine istatistiki bilgilerin de verildiği program, öğrencilerin hazırladığı kamu spotu ile sona erdi. Programa katılan Başkan Cabbar “Böylesine hayati öneme sahip olan ve ne yapılması gerektiğinin en az bilindiği konulardan biri olan çocuk istismarı hakkında bilinçlendirme programı yaptıkları için öğrencilerimizi tebrik ediyor, halkımızın bu hususta daha sağlıklı kararlar alması ve çocuklarına ne gibi yardımlarda bulunmasına yönelik ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.