HAZIRAN 2017
ÖMAŞ'tan Bilgilendirme Toplantısı
6 Mayıs 2016

Öksüt Madencilik A.Ş. (ÖMAŞ) Mustafa Aksu Kültür Merkezinde bilgilendirme toplantısı yaptı.

Öksüt Madencilik A.Ş.’nin ilçemiz sınırları içerisinde işletmeyi planladığı açık ocak altın madeni projesi yatırımına yönelik hazırlamış olduğu Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) raporu bilgilendirme sunumuna Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri ve Develideki kurum temsilcileri, STK yetkilileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Madencilikle ilgili bilgilendirme videosunun izlenmesiyle başlayan program Başkan Cabbar’ın selamlama konuşmasıyla devam etti. 2 Mayıs Pazartesi Günü Develi Kaymakamı olarak göreve başlayan Murat Duru’ya “hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Cabbar sonrasında madenciliğin, özellikle de altın madenciliğinin ülke ekonomisi için ne denli önemli bir konuma sahip olduğuna dair özet bilgiler sundu. Başkan Cabbar “İlçemizin ekonomisine önemli katkı sağlayacağından şüphe etmediğimiz Öksüt Altın Madeni Projesinde, ekonomiden daha çok önemsediğimiz, çevresel duyarlılıktır. Bizler için başka Develi yok. Develi’nin çevresine, ekolojik dengesine ve insanımıza zarar verecek her türlü müdahalenin takipçisi olacağımızı da özellikle belirtmek isterim” diyerek sözlerini noktaladı. Kaymakam Duru da Develide katıldığı ilk program ve ilk konuşma olması hasebiyle duyduğu heyecanı dile getirerek, bu büyük projenin Develi’ye, bölgeye ve tüm yurda hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Toplantının başında Türkiye Altın Madencileri Derneği yetkilileri tarafından dünyadaki ve ülkemizdeki altın madenciliği sektörü hakkında genel bilgiler verilmiş olup, ardından firma yetkilileri, bilgilendirme sunumlarını yapmıştır. Katılımcıların sorularını tek tek yanıtladıktan sonra bilgilendirme toplantısı sona erdi. Develi halkını ve özellikle maden çevresindeki mahalle sakinlerini, resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirme amacıyla yapılacak toplantıların devam edeceğini belirten firma yetkilileri Başkan Cabbar’a da ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini iletti.