AĞUSTOS 2017
"Meraklı Çocuk Hayy" Oyunu Çocuklarla Buluştu
5 Mayıs 2016

Develi Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla devam eden kültürel etkinlikler kapsamında Endülüslü İbn Tufeyl (ö.1186) tarafından kaleme alınan “Hayy Bin Yakzan” isimli klasik İslam eserinden esinlenerek kaleme alınarak yazılan “Meraklı Çocuk Hayy” isimli tiyatro oyunu Mustafa Aksu Kültür Merkezinde çocuklarla buluştu.

Meridyen Derneği’nin yapımını üstlendiği ve Tiyatro Greyfurt ekibinin profesyonel oyuncularıyla sergilenen oyunu ziyaret eden Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, oyunculara başarı dileklerini ilettikten sonra izleyici olan çocuklara da sükunetle ve dikkatle oyunu izlemeleri gerektiğinin nasihatini verdi.

Günümüz çocuğuna insan olmanın anlamı ve erdemi, yaratıcının büyüklüğü gibi çok temel esaslarda düşünme fırsatı verebilecek bir içerikle uyarlanan oyunda çocuklar, Bilge Baykuşun eşliğinde hikâyeye tanık olarak, Anaç Ceylan, Korkusuz Aslan, Şakacı Eşek, Tuzak Kurucu Yılan ve daha birçok karakterle tanışmakta, ayrıca Hayy’ın bitmek bilmeyen sorularına hep beraber cevap aramaktadırlar.