MAYıS 2017
Başkan Cabbar'dan Kaymakam Duru'ya Hayırlı Olsun Ziyareti
4 Mayıs 2016

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar 2 Mayıs Pazartesi günü itibariyle İlçemiz’de görevine başlayan Kaymakam Murat Duru’yu makamında ziyaret ederek hoş geldin dileklerini iletip başarılar diledi.

Son olarak Ankara’nın Kazan İlçesinde görev yapan Kaymakam Duru, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 22/04/2016 tarih ve 7224 sayılı Bakanlık Onayı ile İlçemiz Kaymakamlığına atanan, Kaymakam Murat DURU 02/05/2016 tarihinde İlçemizdeki görevine başlamıştır. Ziyaret esnasında KaymakamDuru’ya Develi ile ilgili özet bilgiler sunan Başkan Cabbar, “Görev sürenizin size ve Develimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Kaymakam Duru ise hem memleketinden hem de görev yaptığı yerlerden dolayı Develi’yi en kısa zamanda tanıyacağın ve adaptasyon sağlama noktasında zorlanmayacağını belirtti.

1971 Niğde İli Ulukışla İlçesi doğumlu olan Kaymakam Duru, İlk ve orta eğitimini Niğde’de, lise eğitimini Adana Motor Teknik Lisesinde tamamladı. Lisan Eğitimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden 1996’da mezun olarak tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kentleşme Alanında Yüksek Lisans (master) yaptı.

Kaymakam Murat Duru5 Ocak 1999 yılında Adana Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine adım attı. Kaymakam adaylığı stajının, 9 ayını İngiltere’de tamamladı. Yine Kaymakam adaylığı süresinde Nevşehir – Derinkuyu, Isparta – Aksu, Sinop – Saraydüzü, Çankırı – Kurşunlu ilçelerinde vekaleten Kaymakamlık görevini yürüttü. 2002 yılında Kura ile Trabzon – Düzköy İlçesi Kaymakamlığına asaleten atandı. Daha sonra Tunceli – Pertek, Malatya – Arapgir, Nevşehir – Derinkuyu, Sakarya – Karasu-Kırklareli-Vize ve son olarak Ankara- Kazan Kaymakamlığı görevinde bulunmuştur.