NISAN 2017
250 Bin Fidan Toprakla Buluşuyor
22 Nisan 2016

Kocasinan Belediyesi’nin Çanakkale’de şehit düşen Mehmetçiklerimizin anısına tertiplediği “250 Fidandan 250 bin Fidan” temalı Çanakkale Şehitlerini anma ve fidan dikimi etkinliğinin ilk adımı Kuşçu-Marine yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Dualarla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Çanakkale’de toprağa düşen her şehidimiz için en az birer fidan dikmek arzusundayız. Böylelikle hem ecdadımızı yad edip ruhlarını şad etmek hem de İlçemizi daha yeşil ve İlçe sakinlerinin keyifle yaşamını sürdüreceği bir görünüme kavuşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Kayseri’de görev yapan Kaymakam, Garnizon Komutanları ve Belediye Başkanları’nın katıldığı programın onur konuğu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, böylesine anlamlı bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Ecdadımızı yad etmek adına yapılan, aynı zamanda muhteşem bir görünüm kazanarak hemşerilerimizin hoş vakit geçirmesine vesile olan böylesi bir projete emek veren herkesi yürekten kutluyorum” dedi. Erciyes Üniversitesi Okutmanı Nedim Kilci sinevizyon eşliğinde Çanakkale Zaferi hakkında davetlilere bilgiler verirken, Hacılar Belediyesi Tiyatro Topluluğu Çanakkale Zaferi ile ilgili tiyatro gösteriminde bulundu.

Develili şehitler adına İlçe Kaymakamı Metin Esen, ve Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu ile birlikte fidan diken Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, ayrıca Develili olup da Çanakkale’de şehit düşmüş 202 şehidimiz için verilen Türk Bayrağını kabul etti. Diğer ilçelerden şehit düşenler adına verilen bayrakları kabul eden, kaymakam ve belediye başkanları ile birlikte Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise tüm Kayserili şehitler adına verilen bayrağı teslim aldı. Programda şehitler adına teslim edilen bayrağı kabul edip fidan dikiminde bulunan Başkan Cabbar “Böylesine manidar bir program düzenleyip, böylesi güzel etkinlikte güzel insanlara ev sahipliği yapan başta Başkan Ahmet Çolakbayrakdar olmak üzere tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederim” diyerek çalışmalarında başarılar diledi.