HAZIRAN 2017
Dış Mahallelerde Taziye Yeri Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
21 Nisan 2016

Develi Belediyesi’ne bağlı ekipler havaların ısınmasıyla birlikte dış mahallelerdeki taziye yeri yapım çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında son olarak Gömedi Mahallesine taziye yeri yapan ekipler sonrasında Kılıçkaya Mahallesindeki çalışmalarını devam ettirmektedir.

Halkın kullanımı için cenaze zamanında cenaze namazının kılınması sonrası mahalle halkının cenaze yakınları ile taziye yapması için mahalle mezarlığının yan tarafına inşa edilen taziye yeri, 8 metre eninde 16 metre uzunluğunda olup çatı ayak yüksekliği 2,80 metre olan üstü kapalı olarak yapılan taziye yerine demir malzemelerin vida ve kaynaklarla tutturulması ile mahalle sakinlerinin güneş ve yağmurdan korunması için çatı da yapılmıştır.