AĞUSTOS 2017
Develi Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinliği
20 Nisan 2016

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Develi Müftülüğü İlçemiz Kapalı Spor Salonunda alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed (sav)’i daha iyi anlamak ve tanıtmak için anma programı düzenledi.

İl Müftüsü Şahin Güven’in konuşmacı olarak katıldığı program Kuran Tilaveti ile başladıktan sonra, İlçemiz Müftüsü Zekeriya Koçak’ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Koçak’ın konuşmasının ardından Kutlu Doğum Haftası özelinde Hz Peygamberi tanıma ve O’nun gibi yaşama üzerine konuşma gerçekleştiren İl Müftüsü Güven “Hz Peygamberi (sav) sevmek, O’nu hayatımızda tek rehber bilmekten geçer. Bu rehberlik namaz, oruç, hac gibi ibadi hususlar olmakla birlikte, sosyal, siyasal, ekonomik, eğitim gibi hayatın diğer alanlarında da tek örnek bilmek gerekir. Efendimiz (sav)’in rahmet yüklü yüreğinden süzülen sözlerini, vahiyle insanları terbiye edişini iyi anlamadan ve bunları hayatımıza tatbik etmeden Allah’ın razı olacağı bir Müslümanlıktan bahsetmek mümkün olmayacaktır” diyerek Hz Peygamberin tedris ederek insanlara müderris olmasına vesile olan Yüce Mevla’nın son mesajı Kuran’ı Kerim’in çokça okunup anlaşılması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

İl Müftüsü Güven’in konuşmasının ardından Develi Müftülüğü İlahi Grubunun ilahileri ile devam eden programda ayrıca dört yıl öncesi Müslüman olmuş Moldova asıllı Elena’ya “İhtida Belgesi” verilerek ismi Leyla olarak değiştirildi. Salondakilere de heyecan ve sevinç dolu anlar yaşatan şehadet merasiminin ardından 40 Hadis, Siyer-i Nebi ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girmiş olanlara hediyeler takdim edildi. Program Asr suresinin okunması ve duanın ardından sona erdi. İlçe Protokolünün de dinleyici olarak katıldığı program sonrasında Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Peygamberimizi daha iyi anlamak ve tanıtmak adına yapılan etkinlikler kapsamında müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu böylesine güzel program için başta İlçe Müftümüz olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyor, İl Müftümüz Şahin Güven’e de etkili sunumundan ve katılımından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.