AĞUSTOS 2017
Cumhuriyet Meydanında Turizm Haftası Etkinlikleri
20 Nisan 2016

Develide 15-22 Nisan tarihleri arasındaki Turizm Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir dizi etkinlik düzenlendi. Çok sayıda öğrenci ve Develilinin katıldığı programa İlçe Protokolü de teşrif etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Develi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Osman Güçlü açılış konuşmasını yaptı. Sivasi Hatun Camii İmamı Oktay İşçinin “İnanç Turizmi” konulu konuşmasının ardından Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi’nin tarihi, kültürel ve coğrafi yapısıyla daha fazla turistik gelirden pay sahibi olması için çalışmaların devam ettiğini bu hususta herkese görev düştüğünü belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Esen ise konuşmasında turizmin ciddi bir gelir kaynağı olduğunu belirterek Develi’nin bu husustaki potansiyellerinden bahsetti. Turizme olan farkındalığın artırılması için yapılan programda şiir dinletileri ile birlikte ney ve bağlama dinletisi de yapıldı. Miniklerin Kafkas Gösterisi yaptığı programda “Develide Turizm” konulu resim, afiş, slogan, logo ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler hediyelerini İlçe Protokolünün ellerinden aldı. Program, ziyaretçilerin ve İlçe Protokolünün Develi’nin yerel ürünlerinin ve fotoğraflarının sergilendiği stantları gezmesiyle sona erdi.