AĞUSTOS 2017
Karayollarından Develiye Dev Proje
18 Nisan 2016

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ı makamında ziyaret ederek çevre yollarında yapılacak olan çift yön ve kavşak büyütme projesi hakkında fikir alışverişinde bulundular. Başmühendis Hayel Erol, Abdulvahap Coşkun ve Şehir Plancısı Mehmet Durna’nın katıldığı toplantıda güzergahlar belirlenerek nasıl bir çalışma yürütüleceğine dair istişarelerde bulunuldu. Tomarza yol ayrımından başlayacak olan çalışma Erciyes, Sindelhöyük yollarında bulunan çevre yollarının çift yön olması ve kavşaklarında büyütülmesi faaliyeti yürütülecek. Ayrıca Sindelhöyük kavşağı üzerinden Tombak Mahallesine dört kilometrelik çift yön yol da yapacak olan ekipler, böylece şehrin içine girilmeden, Yahyalı ile yeni bir bağlantı yol kurulaak. Çomaklı Mahallesine giden yol üzerinde kavşak da yapacak olan ekipler toplamda 65 milyon liralık bir projeyi hayata geçirecekler.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Cabbar “Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yapmış olduğumuz toplantı sonrasında ekipler en kısa sürede çevre yollarımızda çift yön çalışması için hazırlıklarını tamamlayacaklarını belirttiler. Çift yön yol çalışması hususunda yetkililerle irtibata geçerek Develimize böyle bir hizmetin ulaşmasında ön ayak olan Sayın Vekilimiz Sami Dedeoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyor, hazırlıkların tez zamanda tamamlanarak bir an önce hayata geçirilmesini temenni ediyorum” dedi.