KASıM 2017
Ayvazhacı Mahallesinde Anma Programı
11 Nisan 2016

27 Mart 1980 tarihinde Ayvazhacı Mahallesinde bulunan Evliya Dağı eteklerinde meydana gelen heyelan sonucu hayatını kaybeden kırk kişi için Ayvazhacı Mahallesinde Anma Programı gerçekleştirildi.

Yedi aileden kırk kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı bu yıl dördüncüsü yapılan anma programı Ayvazhacı Köyü Derneğince yapıldı. Kuran tilaveti ile başlayan program da Mevlidi Şerif ve açılış konuşmalarıyla devam etti. Ağaç dikimi ve hatim dualarının da yapıldığı program davetlilere yemek ikramıyla sona erdi. Ayvazhacı Köyü Derneği Başkanı Feramuz Serçe “36 yıl önce kaybettiğimiz köylülerimiz, akrabalarımız için tertip ettiğimiz anma programının bu yıl dördüncüsünü yapmış bulunuyoruz. Develi Belediyemiz başta olmak üzere bu programın hazırlanmasında emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyor, hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’ta rahmet diliyorum” dedi. Programa katılan ve böylesine anlamlı ve güzel bir program hazırlayanlara teşekkürlerini ileten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Otuz altı yıl önce yaşanmış elim hadiseden dolayı hayatını kaybetmiş kardeşlerimiz inşallah şehit mertebesine erişmişlerdir. Geçmişimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm hemşerilerimize bir kez daha sabırlar diliyorum” dedi.