HAZIRAN 2017
Çanakkale Müzesi Develi'de
25 Mart 2016

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genç KAYMEK ile Develi Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Müzesi, Kadın ve Gençlik Merkezinde açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genç KAYMEK ile Develi Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Müzesinin açılışına Develi Kaymakamı Harun BAŞIBÜYÜK, Garnizon Komutanı Erdoğan MUTLU, Develi Belediye Başkanı Mehmet CABBAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali ARSLAN, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Mahalle Muhtarları ve öğrenciler katıldı.

Müze açılışı şehitlerin anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Öğrencilerin istiklal marşı ve şiir okumasından sonra protokol müzeyi gezdi. Müzede yetkililerden bilgi alan Başkan Cabbar, müzenin önemine işaret etti. Müzenin Develi İlçesi içerisinde 2 gün açık kalacağını kaydeden Başkan Cabbar, “Develi Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genç KAYMEK ile ortaklaşa olarak Çanakkale’nin 101. Yılı nedeniyle Çanakkale Müzesini Develi’de halkımızla ve öğrencilerle buluşturmak istedik. Çanakkale Savaşı’nın ne imkânsızlıklarla kazanıldığını göstermek adına böyle bir çalışma yaptık.Ben bu müzeyi gezen herkesin etkileneceğini düşünüyorum. Ülkemizin ne zor şartlar altında kurulduğunu, yoklukların içinde savaşın nasıl kazanıldığını yeni nesillere çok iyi anlatmalıyız. Müze için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik’e ve ekibine teşekkür ederim’’ dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından müzeyi gezenlere 101. yıl anısına seyit onbaşı röleyesi hediye olarak verildi.