AĞUSTOS 2017
Başkan Cabbar Öğrencilerle Nevruz Etkinliğinde
21 Mart 2016

Kış aylarının bitmesi ve baharın müjdecisi olan geleneksel Türk Kültüründe önemli bir anlam ihtiva eden Nevruz yurdun dört bir yanında olduğu gibi İlçemizde de kutlamalarına devam ediyor.

Şehit Üsteğmen Ömer Mavi Ortaokulu’nun hazırladığı Nevruz Programına katılan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Nevruz heyecanını öğrencilerle birlikte yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program şiir ve tiyatro gösterileriyle devam etti. Halk oyunlarında ve çeşitli yarışmalarla hünerlerini gösteren öğrencilerin ok atışına Başkan Cabbar da eşlik etti. Geleneksel Nevruz ateşinin yanmasının ardından program demir dövme töreniyle sona erdi.

Programdan sonra böylesine güzel Nevruz etkinliği düzenledikleri için öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerini ileten Başkan Cabbar “Baharın müjdecisi olan Nevruz’un Türk Kültüründe çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Nevruz ateşi sadece fiziksel ısınmayı değil insanların gönüllerinin de birbirine ısınması anlamında kardeşliği de temsil eder bir özellik taşımaktadır. İçinden geçtiğimiz şu zır günlerde milletçe Nevruz ateşinin tekrar gönüllerimizi ısındırıp bizlere kardeşliğimizi bir kez daha hatırlatmasını ümit ediyorum” diyerek, Nevruz’un amacının hasıl olduğu, kin, nefret ve terör musibetlerinin arındırıldığı bir coğrafyaya tekrar kavuşulması temennisinde bulundu.