ARALıK 2017
Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü Kutlamaları
18 Mart 2016

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında ve Mustafa Aksu Kültür Merkezinde anma töreni yapıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği çelenklerinin Atatürk büstüne konulmasının ardından, Dev Ali Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin Mustafa Aksu Kültür Merkezinde hazırladığı anma programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Okul Müdürü Murat Gedirli’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Çanakkale Destanını anlatan şiirlerin ve türkülerin okunduğu programda ayrıca Çanakkale Savaşı esnasındaki hadiseleri anlatan sinevizyon ve tiyatro gösterisi sunuldu. Çanakkale ruhunun hissedilmesi ve şehitlerimizi bir kez daha hayırla yad etmek amacıyla yapılan programa İlçemiz halkından da yoğun katılım oldu.