NISAN 2017
İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yıl Dönümü Kutlaması
15 Mart 2016

İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Dev Ali Anadolu Lisesi tarafından Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

95 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşının kabulüyle alakalı programa İlçe Protokolüyle birlikte Develi halkından ve öğrencilerden de yoğun katılım oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını okul müdürü Murat Gedirli yaptı. “Bülbül” ve “Uyan” şiirlerinin okunduğu programda ayrıca Mehmet Akif’in hayatını anlatan bir belgesel de gösterildi. Kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencinin eserinin okunmasının ardından “İstiklal Marşını En Güzel Ben Okurum” yarışmasında ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Protokolü takdim etti.