HAZIRAN 2017
"Gören Bilir" Program Ekibi Develi'deydi
14 Mart 2016

TRT Diyanet ekranlarında, Anadolu’nun bilinmeyen, söylenmemiş, önemsenmemiş hikâyelerini, geleneğin zamana direnişini gözler önüne sermek maksadıyla hazırlanan “Gören Bilir” program ekibi Develi’yi ziyaret etti.

Sunuculuğunu Selman Tuna’nın yaptığı belgesel tadındaki gezi programı Anadolu’da unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ve bu mesleklerin duayenleri olan ustaları ziyaret ederek, hem sanatları hakkında hem de meslek hayatları boyunca biriktirdikleri hikayelerini dinleyerek gün yüzüne çıkarma maksadıyla Develi’de de Şıhlı ve Sindelhöyük Mahallelerine ziyarette bulundu. Şıhlı Mahallesinde “Tahta Oymacılığı” ustası Ali Akbulut’u ve Sindelhöyük Mahallesinde “Kamış İşleme” ustası Turan Mehmet Sobe’yi ziyaret eden ekibe hemşerimiz Mehmet Sarımsı da sazı ve sözüyle eşlik etti. Başarılı bir çekim aşaması geçirdiğini belirten program ekibi, misafirperverliklerinden ötürü Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar özelinde kendilerine eşlik eden Belediye yetkililerine de teşekkürlerini ileterek, programın en kısa süre içerisinde yayına hazır hale getirileceğini belirtti.