HAZIRAN 2017
Son Altı Saat'te Kahkaha Tufanı
13 Mart 2016

Develi Belediyesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği sosyo-kültürel etkinlikler kapsamında İstanbul Temaşa Tiyatrosu Oyuncularının sergilediği “Son Altı Saat” isimli tiyatro gösterimi Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Develililerle buluştu.

İngiltere’de 3. Sınıf bir tiyatro.. Oyunun başlamasına son altı saat...

Ancak hiçbir şey olması gerektiği gibi değil! Bütün oyun, bir oyunun içinde geçmektedir. Oynadıkları rollerden bambaşka kişiliklere sahip olan tiyatro oyuncuları arasındaki çatışmalar, yanlışlıklar üzerine kurulmuş ve hızlı bir tempoya sahip olan oyunun ilk perdesi, ekibin çalkantılı prova sürecini anlatırken; ikinci perdesi ise oyunun sahneye taşındığı gösteri kısmını anlatmaktadır. İlk on dakika seyirciye trajedi hissi veren oyun, yönetmenin seyircilerin içinden sahneye çıkmasıyla beraber tamamen tepetaklak olur ve seyirci o andan itibaren bunun oyun içinde oyun olduğunu anlar. Seyircinin de oyuna dahil olmasıyla bütün yanlışlıklar ardı ardına patlar ve oyunun bitimine kadar hızlı bir komedi sahnelenir.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın da izleyiciler arasında bulunduğu tiyatro gösterimi sonrasında Başkan Cabbar “Böylesine profesyonel tiyatro oyuncularını İlçemizde ağırlamaktan ve hemşerilerimizle buluşturmaktan dolayı çok memnun olduk. Baharın gelmesi ile birlikte sosyo-kültürel anlamdaki etkinliklerimiz artarak devam edecektir. İnşallah en kısa sürede sizleri tekrar misafir etmek isteriz” diyerek, Develi Belediyesinden bir anı olarak kalması için plaket takdim etti.