HAZIRAN 2017
2016 Yılının İlk Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
3 Mart 2016

Üç aylık periyodlarla yapılan Muhtarlar Toplantısı Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük’ün öncülüğünde Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

2016 yılının ilk toplantısında kurum müdürleri ve birim amirleriyle bir araya gelen muhtarlar yetkililerden güncel bilgiler alıp sorunlarını dile getirdi. İnteraktif şekilde yapılan toplantıda ilk olarak Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünün ortak vurgusu mahallelerdeki güvenlik zafiyetlerinin önüne geçilmesi adına ortaklaşa alınacak tedbirler oldu. İlçe Tarım Müdürlüğünce Tarım Bakanlığının destek programları ve salgın hastalıklarda uygulanacak önlemler anlatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ise okullara yapılan yatırımlardan ve kurs imkanlarından bahsetti. Dış Mahallelerdeki su ve kanalizasyon çalışması ise Kaski yetkilisi tarafından ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Develi Belediye Başkanının da katıldığı toplantıda Başkan Cabbar öncelikle 2015 yılındaki çalışmaları mahalle mahalle ele alarak geniş bir özet sundu. 2016 yılındaki hizmet haritasından ve çalışma ajandasından da bahseden Başkan Cabbar sunumun ardından muhtarların sorularını tek tek dinleyerek detaylı şekilde cevaplar verdi. Toplantının amacına uygun şekilde gerçekleştiğini belirten kaymakam Başıbüyük ve Başkan Cabbar, toplantıların yine periyodik şekilde yapılarak ortak istişarelerle sorunların en aza indirilmesi için gayret edileceğini belirtti.