EKIM 2017
Halk Terazisi Faaliyette
2 Mart 2016

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın talimatı ile Develi Grup Merkezi Ölçü ve Ayar Memurluğu ekiplerince “Halk Terazisi” Develi Pazar yerinde faaliyete geçti.

Halk Terazisinin kullanım amacıyla ilgili bilgiler veren Başkan Cabbar “Dış mahallelerimizden gelerek Pazar yerimizde kendi ürettikleri yoğurt, peynir gibi gıda malzemeleri satan hemşerilerimizin terazisinin olmamasından dolayı böyle bir hizmet alanı oluşturmak istedik. Halk Terazisi ayrıca yasalar uygun olmayan Çin Malı Terazi kullanımının da önüne geçilerek, alışveriş yapan hemşerilerimizin akıllarında herhangi bir kuşku kalmaması için aldıkları ürünleri kendilerinin de tartarak kontrollerini kendilerinin yapabileceği bir uygulamadır. Halk Terazisi uygulamasının Pazar esnafımıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.