HAZIRAN 2017
Kayseri Şeker'den Çiftçilere Eğitim Semineri
1 Mart 2016

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurlu Başkanı Hüseyin Akay, Müftülük Binasının konferans salonunda Develili çiftçilere pancardaki şeker oranının artırılması ile ilgili eğitim semineri verdi.

Program öncesi Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ı makamında ziyaret ederek şeker oranının artırılmasının önemine binaen diğer il ve ilçelerde çiftçilere yönelik eğitim seminerlerinden bahseden Hüseyin Akay bir süre sohbet ettikten sonra Başkan Cabbar’la birlikte Müftülük binasında bulunan konferans salonunda çiftçilerle buluştu. Başkan Akay konuşmasında “Bizim ziraat teşkilatımız tüm personelimiz bu işi en iyi bilen ekipten oluşmaktadır. Bizim iddiamız, Bizim ziraat teşkilatımız sizin tarlanızı, ürününüzü sizden iyi bilecek. Siz tarlanızla ilgili bilgiyi onlardan soracaksınız. Bu işin böyle olması lazım. Kayseri Şekerin çiftçisi işini geliştirmesi ve büyütmesi lazım. Biz bu durumumuzu her geçen gün iyileştirmemiz gerekiyor. Bunun için öncelikle şeker oranını artırmamız gerekiyor. Türkiye de en yüksek şeker oranı son 4-5 yıldır bize ait. Eğer bu 1 puan daha yüksek olsa 20 bin ton şekeri fazladan üremiş oluyoruz o da 55 milyon TL paraya tekabül ediyor. Bu masrafsız cebinize girecek bir para o yüzden önümüzde ki kampanya dönemini şeker oranını artırmak için seferberlik yılı ilan ettik. Siz tavsiyelere uygun hareket ederseniz hep beraber kazanırız” diyerek topyekün bir kalkınma iddiasına vurgu yaptı.