MAYıS 2017
Başkan Cabbar'ın İstanbul Ziyareti
28 Şubat 2016

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar İstanbul’da faaliyet gösteren Develi ve Yöresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Her ay düzenli bir şekilde İstanbul’da eğitim gören üniversite öğrencilerine ve Develililere eğitim konferansı düzenleyen derneğin bu ayki konuşmacısı Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı hemşerimiz Prof. Dr. Recep Bozlağan’dı.

“Küresel Şehirler ve İstanbul” konulu sunumunu yapan Prof. Bozlağan, dünya standartlarındaki şehircilik ölçülerinden ve İstanbul’un tarihi ve kültürel mirasıyla diğer şehirler arasındaki ayırt edici özelliklerinden detaylı bir şekilde bahsetti. Sunumunun sonunda gelen soruları cevaplandıran Bozlağan’ın konuşmasının ardından Başkan Cabbar da Develideki çalışmalar hakkında İstanbul’daki Develililere kapsamlı ve özet bilgiler verdi. Programın sonunda dernek yöneticileri ve hayırsever hemşerilerimizle istişarelerde bulunan Başkan Cabbar “Her zaman söylediğim gibi Develi ile İstanbul arasında gönül köprüsü oluşturmuş derneklerimizi ve hayırsever hemşerilerimizi ziyaret etmek bizlere çok güçlü moral ve motivasyon vermekte. Develimizin geleceği için sürekli istişare halinde bulunduğumuz derneklerimizin böylesine hayırlı programlarında bulunmak özellikle de hemşerimiz Prof. Dr. Bekir Bozlağan hocamızı dinlemek hem ufkumuzu açmakta hem de kardeşlik hukukumuzu pekiştirmektedir. Dernek Başkanımız Mehmet Papak ve yönetimine ve bu işin mutfağında olan Develimiz için gayret ve özverilerini esirgemeyen tüm hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyor kolaylıklar diliyorum” dedi.