MAYıS 2017
Şair Ayla Aydemir Develide'ydi
25 Şubat 2016

Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH tarafından organize edilen “Her Sınıfın Bir Yetim kardeşi Var” Projesi kapsamında şair ve radyo programcısı Ayla Aydemir Develide şiir severler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Bedirhan Gökçe’nin sesiyle ünlenen “Sol Yanım Acıyor Anne” isimli şiirin yazarı olan ve aynı isimde şiir kitabı bulunan Aydemir, Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde şiirlerini ve şiirlerinin yazılmasına neden olan öykülerini anlattığı bir söyleşi yaptı. Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Milli eğitim Müdürü Ali Arslan, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Korkmaz, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Okul Müdürleri ve öğrencilerin katıldığı programda Şair Aydemir yetimi gözetmenin üzerinde ısrarla durarak “En yüce makamlara ulaşmak için yetimlerimizi gözetmek bizler için Rabbimizin büyük bir olanağıdır. Unutmayalım ki bizler yetim bir Peygamberin ümmetiyiz” dedi. Programın sonunda Başkan Cabbar “Gönlümüzü mest ettiniz” diyerek Şair Ayla Aydemir’e teşekkür plaketi takdim etti. Program bitiminde Şair Aydemir “Sol Yanım Acıyor” kitabını tek tek öğrenciler için imzaladı.